Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
PADMA SAMBHAVA
ISBN: 970-7228-01-6
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 320
/
Βάρος: 675 gr
Τιμή: 21.00€
Μη Διαθέσιμο

(Η Μεγάλη Απελευθέρωση στο Bardo μέσω του Ακούσματος)

Η Αρχαία Σοφία της Ανατολής, που αναφέρεται στο θάνατο και την επαναγέννηση

Εισαγωγή, Μετάφραση, Σχόλια: Ευστάθιος Λιακόπουλος (Αθήνα 2010)

Α' έκδοση: 09 1992 από τις Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ – Λιακόπουλος Ευστάθιος

Β' έκδοση: 07 2010 από τον Ευστάθιο Λιακόπουλο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Α΄. ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

Μεταθανάτιες Δοξασίες, Γνωρίσματα της Θιβ. Βίβλου, Βασικές Βουδδιστικές Έννοιες.

Β΄. Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Εισαγωγή, Μέρος Πρώτο: Το Bardo της ώρας του θανάτου, Μέρος Δεύτερο: Το Bardo του Dharmata: Οι Ήμερες Θεότητες, Μέρος Τρίτο: Το Bardo του Dharmata: Οι Αγριωπές Θεότητες, Μέρος Τέταρτο: Το Bardo της επαναγέννησης, Επίλογος, Επικλήσεις.

Γ΄. ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ

Οι Τέσσερεις Κύριες Σχολές του Θιβετιανού Βουδδισμού, Οι Εννέα Βαθμίδες ΄Ασκησης, Σημειώσεις και Σχόλια, Βουδδιστικό Λεξικό, Βιβλιογραφία, Ευρετήρια.

Ούτε στις πιο αισιόδοξες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές θεωρήσεις δεν βρίσκεται μια τόσο δυναμική και φωτεινή άποψη για τον θάνατο, όσο στη Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών. Από έννοια ταυτόσημη με το τέλος και την καταστροφή, ο θάνατος, εδώ βρίσκεται ως η σπουδαιότερη ευκαιρία για μια νέα μεγάλη αρχή. Σύμφωνα με τη Θιβετιανή Βίβλο, κορυφαία μας δυνατότητα είναι η ίδια η στιγμή του θανάτου. Κι αυτή όμως ακολουθείται τις αμέσως επόμενες μέρες από πάρα πολλές άλλες, εξίσου σημαντικές ευκαιρίες για να σπάσουμε τα δεσμά της άγνοιας και να πετύχουμε τη μεγάλη απελευθέρωση.

Το βασικό κείμενο, που στηρίζεται σε πανάρχαιες πηγές σοφίας, γράφτηκε τον όγδοο μ.Χ. αιώνα από τον μεγάλο βουδδιστή δάσκαλο Πάντμα Σαμπάβα. Καταπλήσσει όμως με τις βήμα προς βήμα οδηγίες και τις λεπτομερείς περιγραφές της κατάστασης, που ακολουθεί την τόσο σημαντική στιγμή του θανάτου. Περιγραφές, που επιβεβαιώνονται εντυπωσιακά από τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα.

Στην παρούσα έκδοση, που πρέπει να συγκαταλέγεται στις πληρέστερες στον κόσμο, ο Ε. Λιακόπουλος, εκτός από την άψογη μετάφραση και τα σχόλια μεγάλων δασκάλων του βουδδισμού, παραθέτει όλα τα κοινά σημεία άλλων παραδόσεων – Αιγυπτιακής, Αρχαιοελληνικής, Χριστιανικής – που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση αυτού του τόσο αξιόλογου βιβλίου.

Οι εβδομηνταπέντε εικόνες, τα σχέδια, οι πίνακες, το πλήρες βουδδιστικό γλωσσάρι και οι κατατοπιστικές υποσημειώσεις που το εμπλουτίζουν, συμβάλλουν ώστε αυτό το μοναδικό μήνυμα για εγρήγορση και συνειδητότητα, να μπορεί να μετατρέψει ακόμη και τον θάνατο, αλλά κυρίως τη ζωή μας, σε φωτεινό αισιόδοξο μονοπάτι.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 4
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης