Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Πρακτικά του τμήματος Μπλαβάτσκυ

Ειλημμένο από την ιστοσελίδα blavatsky.gr

Το έργο Secret Doctrine Commentary (Ερμηνευτικά Σχόλια στην «Μυστική Δοξασία») που τιτλοφορήθηκε αρχικά ως Transactions of the Blavatsky Lodge (Πρακτικά της Στοάς Μπλαβάτσκυ), ήταν αρχικά τυπωμένο σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος εκδιδόμενο το 1890 και το δεύτερο το 1891.

Αυτή η έκδοση είναι ένα πιστό αντίγραφο εκείνων των πρώτων εκτυπώσεων, με ελάχιστες διορθώσεις. Η Μυστική Δοξασία είναι βασισμένη επάνω στις αρχαϊκές stanzas του «Book of Dzyan» και αυτές είναι πολύ δυσνόητες για τους περισσότερους από τους μαθητές της Εσωτερικής Φιλοσοφίας. Έτσι τα μέλη της Στοάς Μπλαβάτσκυ της Θεοσοφικής Εταιρίας συμφώνησαν να αφιερώσουν τις συζητήσεις τους, των εβδομαδιαίων συναντήσεων, σε κάθε stanza και σε διάφορα άλλα μεταφυσικά ζητήματα.

Τις ερωτήσεις τις απηύθυναν τα μέλη τα οποία, στο μεγαλύτερο μέρος τις στήριζαν στα σύγχρονά τους επιστημονικά πεδία. Οι απαντήσεις σε όλες τις περιπτώσεις είναι βασισμένες στις στενογραφικές σημειώσεις, και είναι εκείνες της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, όπως δίνονται από την ίδια την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.