Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. (MORALS AND DOGMA).(ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ Η ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ) Μέρος Α΄. '' ALBERT PIKE . -ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ
ISBN: 960-8141-10-9-E
Τιμή: 0.00€

Εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Πολυτελής & αριθμημένη έκδοση Morals & Dogma Α' Μέρος - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Οι Συμβολικοί Βαθμοί. Η Στοά της Τελειοποιήσεως.

''Για την ανεύρεση του Απολεσθέντος Λόγου κατέφυγα χωρίς κανένα δισταγμό στα φώτα των πλέον μορφωμένων αδελφών μου. Οι μεν, όπως ο Joseph Silbermann και ο Hubert, υπεύθυνος της Ενωτικής Αλύσου, με τις προφορικές τους διδασκαλίες ανύψωσαν τους διαλογισμούς μου, ενώ ο Ραγκόν, ο Ελιφάς Λευί, ο `Αλμπερτ Πάικ και ο Γκαίτε, με δίδαξαν με τα γραπτά τους. Όλα τα Τεκτονικά συστήματα του 18ου αιώνα συγχωνεύονται τελικά στους 30 βαθμούς τους οποίους ο Σκωτικός Τύπος προσθέτει ενώπιον της πρωταρχικής τριάδος. Από ιστορική άποψη αυτό παρουσιάζει ένα αναμφισβήτητο ενδιαφέρον. Εξάλλου απέκτησε διεθνώς μία ιδιαίτερη σημασία, εφ' όσον τα Ύπατα Συμβούλια πραγματώνουν στον δικό τους τομέα την τεκτονική καθολικότητα, η οποία συνιστά και το σημείο τριβής του Κυανού Τεκτονισμού. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ανάμεσα στους υψηλόβαθμους Τέκτονες που είχαν μία ευρεία πολυμάθεια, πως πάσχισαν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν απόσταγμα σε βαθμούς που δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί. Σχετικά με το θέμα αυτό, είναι δίκαιο να αποτιμήσουμε φόρο τιμής στην μνήμη του αδελφού `Αλμπερτ Πάικ, ο οποίος υπήρξε ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου της Νοτίου δικαιοδοσίας των Η.Π.Α. από το 1859 έως και το 1891. Όντας ταλαντούχος συγγραφέας, ο Πάικ θέλησε να πνευματοποιήσει τον Σκωτικό τύπο, συνδέοντας τον κάθε βαθμό με μία βαθειά μυητική διδασκαλία, η οποία αναπτύσσεται σε ένα λαμπρό έργο που φέρει τον τίτλο: Morals and Dogma''. Αποσπάσματα από το ''Βιβλίο του Τέκτονος Διδασκάλου'' του Oswald Wirth.

***ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ***

Η συλλεκτική αυτή έκδοση, σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, δεν διατίθεται στα βιβλιοπωλεία αλλά πωλείται αποκλειστικά από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ. Κάθε πελάτης μας έχει το δικό του, μοναδικό νούμερο, και οι τόμοι (θα εκδοθούν συνολικά 4 ή 5 τόμοι) που θα είναι στην κατοχή του, θα έχουν αυτό το ίδιο, μοναδικό νούμερο. Έτσι η συλλεκτική αξία του έργου θα είναι μοναδική.

Χαρακτηριστικά: Σκληρό δέσιμο (Δερματίνη) και χρυσοτυπίες με Τεκτονικά εμβλήματα · Σελίδες 326 · Χαρτί Σαμουά (ώχρα) 115 γραμμαρίων · Καλλιτεχνικά Πρωτογράμματα του 18ου αιώνα · Μπορντούρες (Βινιέτες) στο άνω μέρος της σελίδας · Οι Βινιέτες σε κάθε Βαθμό είναι διαφορετικές · Κοσμήματα (τελειώματα) · Τα Πρωτογράμματα, οι Βινιέτες και τα Κοσμήματα έχουν χρώμα βαθύ μπορντώ · Επιπλέον από ειδική Τεκτονική έκδοση του 1830 έχουν προστεθεί: ο Πίναξ Χαράξεως του Μαθητού, του Εταίρου, του Διδασκάλου, και η απεικόνιση των τεσσάρων πλευρών του Κυβικού Λίθου, όπως αυτός παρουσιάζεται στον 14ο Βαθμό.

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Μη Διαθέσιμο
Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης