Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΑΧΑΤΜΑΣ ΣΤΟΝ A. P. SINNETT
Από τα Αρχεία της Βιβλιοθήκης του Βρετανικού Μουσείου
A. P. SINNETT
ISBN: 978-618-81553-1-2
Μέγεθος: 17x24 cm
Σελίδες: 592
/
Βάρος: 1020 gr
Τιμή: 38.00€
Διαθέσιμο

Οι Επιστολές των Μαχάτμα (Διδασκάλων) στον A.P.Sinnett - Από τα Αρχεία της Βιβλιοθήκης του Βρετανικού Μουσείου (The Mahatma Letters to A.P.Sinnett)
Μετάφραση: Παναγιώτη Παπασλιώτη.
***Παρατίθενται εικόνες χειρογράφων του Μεταφραστού αδελφού Παναγιώτη Παπασλιώτη που μετέστη σε Φωτεινότερους Κόσμους στις 13/11/2016 των Επιστολών των Μαχάτμα στον A.P. Sinnett Νο 62 και 106***

Η έγκυρη διδασκαλία των Θεοσοφικών ιδεών βασίζεται στο βιβλίο της Έλενας Μπλαβάτσκυ ''Η Μυστική Δοξασία", που οι πηγές της έμπνευσής του βρίσκονται στους Μύστες της Λευκής Αδελφότητας του Θιβέτ. Εκεί είναι αποτυπωμένο το ''γράμμα'' της Θεοσοφίας. Άλλα το ''πνεύμα'' της, η ''ψυχή'' της βρίσκεται στις Επιστολές των ίδιων αυτών Μυστών προς έναν πρωτεργάτη της Θεοσοφικής Εταιρείας. Θα αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα για κάθε σπουδαστή της Θεοσοφίας και του Εσωτερισμού γενικότερα.

"Οι σημαντικότατες αυτές Επιστολές απετέλεσαν τη βάση για τα περισσότερα μεταγενέστερα έργα της θεοσοφικής λογοτεχνίας, πλην εκείνων της Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ, η οποία είχε μαθητεύσει επί χρόνια στο Θιβέτ πλησίον των δύο Διδασκάλων και κατείχε την ανάλογη γνώση μέσω διδαχής «από το στόμα στο αυτί”.

Οι αυθεντικές επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας, των Μαχάτμας της Θεοσοφίας και ουσιαστικών ιδρυτών της Θεοσοφικής Εταιρείας. Στάλθηκαν στον A.P. Sinnett κατά το διάστημα μεταξύ 1880 και 1886. Τα πρωτότυπα χειρόγραφα αυτής της αλληλογραφίας φυλάσσονται σήμερα με μεγάλη προσοχή στο Βρετανικό Μουσείο. Περιέχουν στοιχεία κοσμογονίας και ανθρωπογονίας, παρατηρήσεις και συγκρίσεις την Απόκρυφης Γνώσης με την ισχύουσα επιστήμη σε ποικίλους τομείς, όπως και για την ανθρώπινη ιστορία επάνω στον πλανήτη μας, ήδη από τους προϊστορικούς αιώνες, και για τα άγνωστα κι αθέατα βασίλειά του. Επίσης, αλήθειες για την προοπτική και την μελλοντική πορεία του ανθρώπου και όλης της ζωής επάνω στη Γη και όχι μόνο, αλλά και πληροφορίες για την ύπαρξη και τη δράση των Πνευματικών Δυνάμεων στον κόσμο και στο Σύμπαν. Επιπλέον, στο κείμενό τους συναντώνται πολύτιμες διδαχές προς κάθε επίδοξο υποψήφιο για Μαθητεία επί της Ατραπού της Τελειότητας, για τις μεγάλες Δοκιμασίες ακόμη και στα απλά καθημερινά πράγματα, για τη λογική, τη σύνεση, την ηθική και εν γένει τη στάση του μαθητευόμενου απέναντι στη ζωή, και για την πιθανή σύνδεσή του με την Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα: την Πνευματική Ιεραρχία των Μυστών που επιβλέπουν και κυβερνούν αόρατα τον πλανήτη μας. Επιπλέον, εμπεριέχονται πολλές σημαντικές διευκρινίσεις επί διαφόρων θεμάτων του Αποκρυφισμού που ενδιαφέρουν κάθε αναζητητή της Αλήθειας, αλλά και για τον Πνευματισμό και τα φαινόμενά του.

Το βιβλίο αυτό θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα κείμενα της θεοσοφικής λογοτεχνίας, δεδομένου ότι αγγίζει πολλά περίπλοκα ζητήματα και περιέχει πληθώρα βαθυστόχαστων ιδεών, που περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκείνη την εποχή κάποιο είδος ονοματολογίας και κατάλληλοι όροι στην Αγγλική γλώσσα, προκειμένου να μπορέσουν οι Διδάσκαλοι να μεταδώσουν την βαθιά Απόκρυφη Φιλοσοφία τους στους αλληλογράφους τους. Παρόλα ταύτα, αποτελεί ένα κείμενο μεγαλειώδους δύναμης και ενορατικής διείσδυσης, ένα δράμα για την ανθρώπινη προσδοκία, την επιτυχία, αλλά και για την πιθανότητα της αποτυχίας στην πνευματική Ατραπό. Το μήνυμα αυτών των Επιστολών, είτε τις θεωρήσουμε ως απλή αφήγηση είτε ως Απόκρυφη Φιλοσοφία ή “Αποκάλυψη”, είναι παντοτινό και διαχρονικό.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης