Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ
Ε.Π.ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ
ISBN: 978-960-8141-06-3
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 80
/
Βάρος: 135 gr
Τιμή: 11.50€
Άμεσα Διαθέσιμο

Τίτλος πρωτοτύπου: The Esoteric Character of the Gospels
1η δημοσίευση στο περιοδικό "Lucifer" στο τεύχος Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου 1887 -Ιανουαρίου 1888
Απόδοση από την Αγγλική: Δέσποινα Κασιμάτη
Επιμέλεια: Παναγιώτης Παπασλιώτης
Μακέτα εξωφύλλου: Βασ. Φραγκόπουλος

1η έκδοση: 1992, εκδόσεις Τετρακτύς ISBN: 960-8141-06-0
(Η παρούσα 2η έκδοση είναι ανατύπωση της 1ης).

Η μεγάλη μορφή του αποκρυφισμού, η Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, επιχειρεί μια αντιδογματική αλλά και στοιχειοθετημένη προσέγγιση των ιερών κειμένων της Καινής Διαθήκης.

Με την βοήθεια της συγκριτικής θρησκειολογίας, χωρίς υποκρισίες ή προκαταλήψεις ανιχνεύει τον Χριστιανικό «μύθο» και τον τοποθετεί μέσα στην διαχρονική πορεία του και εξέλιξη. Δίνει στον ιστορικό Χριστό τις πραγματικές του διαστάσεις και, αφαιρώντας κάθε μεταγενέστερο υλιστικό επίχρισμα, αναλύει την έννοια του αληθινού Χριστού – Πνεύματος του εντός μας ευρισκόμενου. Και, εν τέλει, ανακαλύπτει έναν Χριστό παγκόσμιο, που κάτω από διάφορα ονόματα ελάμπρυνε τις μεγάλες αρχαίες θρησκείες και τα πανάρχαια Ιερά Μυστήρια. Έναν Χριστό που ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, γιατί μέσα σε όλους αιωνίως σταυρώνεται, και αιωνίως ανασταίνεται.

### Αυτό το βιβλίο υπάρχει και με ελαφρές φθορές - γρατζουνιές στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή κάποιες σελίδες είναι τσαλακωμένες οι οποίες όμως διαβάζονται κανονικά. Εάν δεν σάς ενοχλεί με αυτά τα ελαττώματα, πατήστε εδώ και θα γίνει ανακατεύθυνση στο ίδιο βιβλίο στην κατηγορία ''Ταλαιπωρημένα'' των εκδόσεων Τετρακτύς με έκπτωση περίπου 35% ###

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 7
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης