Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΟ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΑ
Jan van Rijckenborgh
ISBN: 978-960-89630-2-3
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 144
/
Βάρος: 285 gr
Τιμή: 12.00€
Μη Διαθέσιμο
Ο Απολλώνιος ο Τυανέας έζησε την ίδια εποχή με τον Ιησού της Ναζαρέτ. Και οι δύο είχαν το δικό τους ιδιαίτερο καθήκον. Ενώ ο Ιησούς απευθυνόταν κυρίως στους κλητούς του μέλλοντος, ο Απολλώνιος μιλούσε σε εκείνους οι οποίοι συνειδητά αναζητούσαν την απελευθέρωση. Το «Νυχθημερόν» αναφέρεται στην «Ημέρα του Θεού που λάμπει στο Σκοτάδι». "/>

ΤΟ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΑΝΕΑ

Ερμηνευμένο από τον Jan van Rijckenborgh

Εκδόσεις : Lectorium Rosicrucianum – Αθήνα 2015

Τίτλος ολλανδικού πρωτοτύπου: Het Nycthemeron

Μεταφράστηκε από τα γερμανικά.

Τίτλος γερμανικής έκδοσης: Das Nykthemeron des Apollonius von Tyana

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας έζησε την ίδια εποχή με τον Ιησού της Ναζαρέτ. Και οι δύο είχαν το δικό τους ιδιαίτερο καθήκον. Ενώ ο Ιησούς απευθυνόταν κυρίως στους κλητούς του μέλλοντος, ο Απολλώνιος μιλούσε σε εκείνους οι οποίοι συνειδητά αναζητούσαν την απελευθέρωση. Το «Νυχθημερόν» αναφέρεται στην «Ημέρα του Θεού που λάμπει στο Σκοτάδι».

Αυτή η Ημέρα διαιρείται σε δώδεκα ώρες, που περιγράφονται με δώδεκα σύντομους αφορισμούς φαινομενικά δυσνόητους και αινιγματικούς. Ο Jan van Rijckenborgh εφαρμόζει το γνωστικό κλειδί –την εσωτερική κατανόηση ότι υπάρχει ένας εσωτερικός Θεός φυλακισμένος στα σκοτάδια του μικροκόσμου μας, ο οποίος πρέπει να ελευθερωθεί– και οι αφορισμοί αποκαλύπτουν μια σειρά από δώδεκα βήματα, τα οποία επιτρέπουν στην «Ημέρα του Θεού» να ανατείλει στη ζωή μας.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα του βιβλίου από την εισαγωγή:

..... Εμείς ωστόσο, που είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε την ατραπό του Ρόδου και του Σταυρού, γνωρίζουμε ότι μπορεί κανείς για πολύ καιρό να φιμώνει και να διαστρεβλώνει την αλήθεια, να καταδιώκει και να υποτάσσει τους υπηρέτες της, όμως μια μέρα η αλήθεια ελευθερώνεται. Γιατί όσο περισσότερο ελέγχεται και αιχμαλωτίζεται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι εντάσεις που συσσωρεύονται και, επομένως, ανάλογα ισχυρή είναι και η έκρηξη που διαδίδει το Πυρ της Αλήθειας.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Απολλώνιος ο Τυανέας ήταν ένας από τους μέγιστους μεταξύ των μεγίστων. Στη χαραυγή της εποχής μας, εμφανίστηκαν πολλοί μεγάλοι γνωστικοί εργάτες της συμπαντικής Γνώσης στις χώρες της αρχαίας Μεσογείου, τότε που οι χώρες αυτές ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένες και πολιτισμένες. Ο Ιησούς ο Κύριος ήταν ένας από αυτούς. Αποτελούσαν μία ομάδα μυημένων, επτά «Υιών του Πατρός», ή «Υιών της Χήρας», ως απεσταλμένοι της ανθρωπότητας των ψυχών. Γι’ αυτό είναι σαφές ότι ο Απολλώνιος ο Τυανέας βάδισε, όπως οι αδελφοί του, μια ατραπό πόνου και θυσίας, χαραγμένη με το αίμα της καρδιάς του. Αγαπήθηκε από τα γνωστικά παιδιά του και μισήθηκε από τους υπηρέτες της διαλεκτικής φύσης. Αυτή η κατάσταση πραγμάτων μας είναι τόσο γνωστή, που δεν χρειάζεται να επιμείνουμε άλλο σ’ αυτό.

Πρόθεσή μας είναι να αποκαλύψουμε αυτή τη μεγάλη μορφή και να την απαλλάξουμε από τη σκόνη, την απάτη και την προδοσία αιώνων. Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε αυτό τον Υιό του Πατρός, αυτό τον αγγελιοφόρο του Θεού όπως είναι στην πραγματικότητα, επειδή ο συμπαντικός κύκλος των μεγάλων Υιών του Θεού ξαναπήρε την πρωτοβουλία μιας μεγαλειώδους αποστολής. Γι’ αυτό πρέπει ο Απολλώνιος ο Τυανέας να τοποθετηθεί στο φως της αλήθειας. Επειδή η ώρα που προηγείται της αυγής είναι πάντα η σκοτεινότερη, μπορεί κανείς να αναμένει ότι αυτή η πρωτοβουλίας της Νεαρής Γνώσης, που θέλει να φωτίσει εκ νέου την πραγματικότητα όσον αφορά τον Απολλώνιο Τυανέα, θα προκαλέσει, για αντιπερισπασμό, μια παρόμοια αντίδραση εκ μέρους της διαλεκτικής ιεραρχίας.

Τα σχόλιά μας βασίστηκαν σε μερικά δημοσιευμένα αποσπάσματα μιας ήδη παλαιότερης έκδοσης των έργων του (Το κείμενο του Νυχθημερόν είχε δημοσιευτεί Eliphas Levi σε παράρτημα στο βιβλίο του «Dogme et Rituel de la Haute Magie»). Αυτά τα αποσπάσματα θα σας δείξουν με σαφήνεια και καθαρότητα για ποιον λόγο παραμερίστηκε η διδασκαλία του και γιατί, επίσης, εξαφανίστηκε η ιστορική του ύπαρξη από τη συνείδηση των ανθρώπων.

Η γνωστική σχολή που είχε ιδρύσει ο Απολλώνιος ο Τυανέας είχε σκοπό την άμεση πραγματοποίηση της Ζωής της Ψυχής....

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης