Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ
ELIPHAS LEVI
ISBN: 960-268-046-6
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 192
/
Βάρος: 282 gr
Τιμή: 14.00€
Διαθέσιμο

Επιστολές προς Ένα Μαθητή από τον Ελιφάς Λεβί
Τίτλος Πρωτοτύπου: LETTERS TO A DISCIPLE
Μετάφραση: Απόστολος Κοντός

Στην εποχή μας η εσωτερική φιλοσοφία έχει προσλάβει μια ιδιαίτερη δυναμική και - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - διαπερνά την πλειονότητα των ανθρώπων, θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τούτους τους καιρούς που έχουν περισσέψει οι δάσκαλοι και οι συγγραφείς στο πεδίο τού εσωτερισμού, οφείλει κανείς να ανατρέξει στους προπάτορες αυτών των σύγχρονων ρευμάτων και να μελετήσει με σοβαρότητα την κλασική εσωτερική γραμματεία.

Οι επιστολές του Ελιφάς Λεβί προς το μαθητή του Βαρόνο Σπενταλιέρι δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο θεοσοφικό περιοδικό “Lucifer” τις χρονιές 1894-5. Στο παρόν βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες πάνω από 150 επιστολές στις οποίες καταγράφονται οι οδηγίες, οι σκέψεις και οι ιδέες τού Λεβί για τον συμβολισμό, την αριθμολογία, τα Ταρώ, ενώ διαφαίνεται το κοινωνικό του υπόβαθρο και η αληθινή του σχέση με την καθολική εκκλησία.

Παρόλο που το περιεχόμενο τού βιβλίου είναι επιστολές, διακρίνει κανείς τη ροή του κειμένου, τη συνέχεια τής εσωτερικής διδασκαλίας, αλλά και το ιδιόμορφο ρητορικό ύφος του συγγραφέα που αρκετές φορές σε συνεπαίρνει σαν ένας χείμαρρος λόγων και αγγίζει λεπτότερες συνειδησιακές πτυχές.

Ο σύγχρονος μελετητής του εσωτερισμού μπορεί σίγουρα να αναζητήσει σε αυτό τα θεμέλια τής σύγχρονης δυτικής παράδοσης, όσο και αν η τελευταία έχει ξεφύγει πλέον από τη μακρινή εποχή τού 19ου αιώνα.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 3
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης