Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ .Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ- ΝΑΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ- ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ- ΕΡΜΗΤΙΣΜΟΣ- ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
GARETH KNIGHT
ISBN: 960-268-091-1
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 18x25 cm
Σελίδες: 296
/
Βάρος: 648 gr
Τιμή: 21.00€
Διαθέσιμο

Δεύτερη Έκδοση
Πρώτη Έκδοση 1985 Τίτλος: Ιστορία της Λευκής Μαγείας
Δεύτερη Έκδοση 1989 Τίτλος: Η Παράδοση της Δύσης

Μάγοι και Αλχημιστές. Η Παράδοση της Δύσης. Ιστορική Αναδρομή των Εσωτερικών Κινημάτων της Δύσης από τον Γκάρεθ Νάϊτ
Τίτλος Πρωτοτύπου: A HISTORY OF WHITE MAGIC
Συγγραφέας: GARETH KNIGHT
Μετάφραση: Ηλίας Μάμαλης

Η Παράδοση της Δύσης είναι μια επιτομή ιδιαίτερα πολύτιμη για όποιον επιθυμεί να μάθει τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, αλλά και πολύτιμη πηγή πληροφοριών σε όποιον επιθυμεί να ανατρέξει σε μια πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τη φιλοσοφική και ιστορική βάση εσωτερικών κινημάτων όπως οι Ναϊτες, οι Ροδόσταυροι, οι Τροβαδούροι, καθώς και ατόμων που στάθηκαν αφετηρία στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Ο συγγραφέας αναλύει το θέμα διεξοδικά από όλες του τις πλευρές. Δεν το απομονώνει ούτε στο χώρο του μυστηρίου, ούτε στο χώρο του καθαρού ορθολογισμού. Παραθέτει τα γεγονότα αντικειμενικά, χτίζοντας μια ιστορική πραγματεία και διεισδύει βαθιά και με φιλοσοφική διάθεση στις ρίζες αυτού που ονομάζουμε καθαρά ιστορικό συμβάν.

Περιεχόμενα: Πρόλογος. Εισαγωγή. I. Η Μαγεία, η Φαντασία και η Εξέλιξη της Συνείδησης II. Ο Ναός του Σολομώντα και τα Αρχαία Μυστήρια III. Ο Ερχομός του Χριστιανισμού και η Ερμητική Σύνθεση IV. Μεσαιωνική Μαγεία, Αλχημεία και Οράματα της Αναζήτησης V. Οι Μάγοι της Αναγέννησης, οι Ροδόσταυροι και η Παγκόσμια Μεταρρύθμιση VI. Η Μαγεία στο 18ο Αιώνα: Ελευθεροτεκτονισμός, Μεσμερισμός και Μυστικές Εταιρείες VII. Η Μαγεία στο 19ο Αιώνα: Από τον Υπνωτισμό στη Χρυσαυγή VIII. Η Μαγεία στον 20ο Αιώνα: Η Μαγική Αναγέννηση μέσω της Ψυχανάλυσης IX. Όχι το Τέλος αλλά μία Νέα Αρχή: Επανεκτιμώντας την Παράδοση της Φαντασίας.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 4
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης