Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
C.G.JUNG
ISBN: 960-253-006-5
Εκδόσεις: ΑΡΣΕΝΙΔΗ
Μέγεθος: 23x30 cm
Σελίδες: 354
/
Βάρος: 1863 gr
Τιμή: 69.00€
Διαθέσιμο

Μετάφραση: Φωτεινός Κατσαούνης

Εκδόσεις Αρσενίδη, 1991

Τα "Σύμβολα της Μεταμόρφωσης" του Καρλ Γιούνγκ είναι η πρώτη εκτενής ψυχοδυναμική μελέτη του και αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τομή στην ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου πνεύματος με το μάτι και τα εργαλεία ενός γιατρού της ψυχής με ευρύτατη κλασική παιδεία.

Ο συγγραφέας, με βάση τις φαντασιώσεις μιας νεαρής ασθενούς του, οι οποίες είχαν άφθονο μυθικό και συμβολικό περιεχόμενο, αποδεικνύει ότι στο ψυχικό νόσημα αναδύεται στη θέση της συνείδησης η αρχέγονη ψυχή και επισημαίνει ότι η ερμηνεία των συμβόλων έχει θεραπευτική αξία για την ψυχή. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι το κείμενο περιέχει πολλές αναφορές στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τους συμβολισμούς της, κάνοντας το βιβλίο να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Έλληνα αναγνώστη. Ωστόσο, ο Γιουνγκ δεν περιορίζεται στην ερμηνευτική αναδρομή στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά επεκτείνεται διαχρονικά και σ' άλλες μυθολογίες, ιερά κείμενα, έπη και λογοτεχνικά έργα, τα οποία συνδέει μεταξύ τους σε μια δραστική και αναγωγική για την ψυχή σύνθεση.

 

Με 122 Εικόνες. Σκληρό εξώφυλλο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος του μεταφραστή – Πρόλογος της τέταρτης έκδοσης - Πρόλογος της τρίτης έκδοσης - Πρόλογος της δεύτερης έκδοσης.

Πρώτο Μέρος – 1.Εισαγωγή – 2. Οι δύο τρόποι σκέψης – 3. Αναμνηστικό – 4. Ο ύμνος στο Δημιουργό – 5. Το τραγούδι του σκόρου.

Δεύτερο Μέρος - 1.Εισαγωγή – 2. Η έννοια της λίμπιντο – 3. Η μεταμόρφωση της λίμπιντο – 4. Η γένεση του ήρωα – 5. Σύμβολα της μητέρας και της αναγέννησης – 6. Ο αγώνας για την απελευθέρωση από τη μητέρα – 7. Η διπλή μητέρα – 8. Η θυσία – 9. Επίλογος – Κατάλογος Εικόνων – Βιβλιογραφία – Ευρετήριο ονομάτων – Γενικό ευρετήριο.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 1
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης