Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
JUNG CARL GUSTAV
ISBN: 960-268-100-4
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 112
/
Βάρος: 185 gr
Τιμή: 11.00€
Διαθέσιμο
Συγγραφέας: JUNG CARL-GUSTAV
Μετάφραση ΔΟΛΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ISBN: 960-268-100-4
Έτος Έκδοσης: 1997, 2000, 2005

Η «Εισαγωγή στην ερμηνεία των ονείρων είναι μια αντιπροσωπευτική σύνοψη των απόψεων του συγγραφέα γι' αυτό που αποκαλούμε «Συμβολική ζωή». Ένας όρος ή μια εικόνα είναι συμβολικός όταν εννοεί κάτι περισσότερο από ό,τι σημαίνει ή εκφράζει. Έχει μία ευρύτερη ασυνείδητη όψη, μια πλευρά που δεν μπορεί ποτέ να καθοριστεί επακριβώς ή να ερμηνευτεί πλήρως.

Τα όνειρα, είτε προέρχονται από κάποια συναισθηματική διαταραχή είτε διαθέτουν προγνωστικό χαρακτήρα, απαρτίζονται από τέτοιες συμβολικές εικόνες. Μέσω αυτών των εικόνων είναι δυνατόν να ανιχνευθούν τα ευαίσθητα σημεία της ατομικής ψυχής και να ερμηνευθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει κατανοητή η συμπεριφορά του ατόμου, οι σχέσεις του με το περιβάλλον και οι ασυνείδητες τάσεις που καθοδηγούν το πεπρωμένο του.

... Τα όνειρα και η ερμηνεία τους αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, όταν γίνονται δυνατότητες ανίχνευσης του πεπρωμένου, που διαμορφώνεται από τις συνειδητές και ασυνείδητες τάσεις της ίδιας μας της ψυχής. Και τούτο διότι τα όνειρα διαθέτουν ένα συγχρονιστικό χαρακτήρα που υπερνικά τα όρια του αντικειμενικού χωρόχρονου και είναι δυνατόν να συλλέξει πληροφορίες από την εμπειρία του συλλογικού ασυνείδητου...

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Η σημασία των ονείρων
2. Οι λειτουργίες του ασυνείδητου
3. Η γλώσσα των ονείρων
4. Το πρόβλημα των τύπων στην ερμηνεία των ονείρων
5. Τα αρχέτυπα στο συμβολισμό των ονείρων
6. Σκοπός των θρησκευτικών συμβόλων

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης