Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
JOSEPH CAMPBELL
ISBN: Ιάμβλιχος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 216
/
Βάρος: 333 gr
Τιμή: 15.00€
Μη Διαθέσιμο

Μύθοι και Παραδόσεις: μία βαθύτερη προσέγγιση από τον Τζότζεφ Κάμπελλ
Τίτλος Πρωτοτύπου: THE INNER REACHES OF OUTER SPACE
Μετάφραση: Χριστίνα Μιχαλίτση

Ο μύθος στις διάφορες μορφές του, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη σημασία για την ισορροπημένη ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής. Σε αυτό το έργο ο Δάσκαλος του Μύθου, ο Τζόζεφ Κάμπελ, αναλύει τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει ο μύθος τις ψυχικές λειτουργίες αλλά και τη γενικότερη κοινωνική συμπεριφορά τού ατόμου.

Ο μύθος, σαν κοσμολογική ερμηνεία, αποτελεί μεταφορά της συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας μας για το εξωτερικό αλλά και εσωτερικό σύμπαν, για τον μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο. Σαν αρχέτυπο αναζήτησης κρύβει την ουσία της περιπέτειας και γίνεται το εργαλείο για την ψυχολογική μετουσίωση του ατόμου, ενώ στην τέχνη γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, καθώς αναδύεται από τα βάθη του συλλογικού ασυνειδήτου στη φαντασία του καλλιτέχνη.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια υπόθεση απλή στην ουσία της αλλά πολύπλοκη στην εκδήλωσή της. Ομως, μέσα από τη συνθετική προσπάθεια του συγγραφέα, γίνεται κατανοητή η μεταφορική σημασία του, αναδεικνύεται η ανυπολόγιστη αξία του και τονίζεται η συναρπαστική του πλοκή στην πορεία της αυτοανακάλυψης.

Περιεχόμενα: Πρόλογος: Μύθος και Σώμα · Κεφάλαιο Πρώτο: Κοσμολογία και η Μυθική Φαντασία · Κεφάλαιο Δεύτερο: Η Μεταφορά σαν Μύθος και Θρησκεία · 1. Το Πρόβλημα · 2. Η Μεταφορά σαν γεγονός και αντίστροφα · 3. Οι Μεταφορές τής Ψυχολογικής Μεταμόρφωσης · 4. Μορφές στο Κατώφλι · 5. Το Μεταφορικό Ταξίδι · 6. Μεταφορική Ταύτιση · 7. Το δίχτυ των Πετραδιών · Κεφάλαιο Τρίτο: Ο Δρόμος της Τέχνης.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 4
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης