Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
MANLY P. HALL
ISBN: Ιάμβλιχος-Εκκρεμεί
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 200
/
Βάρος: 299 gr
Τιμή: 14.00€
Διαθέσιμο

Η Ιστορία τής Αστρολογίας από τον Μάνλυ Χόλ
Τίτλος Πρωτοτύπου: The Story of ASTROLOGY
Μετάφραση: Αλέξης Πετίδης

Το βιβλίο σκιαγραφεί την ιστορική και φιλοσοφική καταγωγή της πεποίθησης πως η επιρροή των άστρων είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την ανθρώπινη πρόοδο. Η καταγραφή της αρχαιότερης επιστήμης είναι εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα τόσο στους δυτικούς όσο και τους ανατολικούς πολιτισμούς.

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνεται επίπροσθετο υλικό πάνω στην κινεζική αστρολογία, τη βιρμανική αστρομαντεία και τις θιβετανικές δοξασίες για τις επιδράσεις των πλανητών στην ανθρώπινη ζωή. Επίσης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από σπάνια και δυσεύρετα αστρολογικά κείμενα. Υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες πάνω στην αρχαία ελληνική, τη ρωμαϊκή και την αραβική αστρολογία και ένα ιδιαίτερα παράδοξο κεφάλαιο για την αστρολογία των Αζτέκων.

Επίσης, παρουσιάζεται ανέκδοτο υλικό που έχει σχέση με την άποψη διάσημων ατόμων για την αστρολογία, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ιστορικές φυσιογνωμίες του επιστημονικού κόσμου όπως ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ και ο Νεύτωνας. Εξετάζονται οι επιδράσεις της αστρολογίας στην ανάπτυξη τής επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας και έρχονται στο φως πολλά εκπληκτικά γεγονότα.

Ενα μεγάλο μέρος του υλικού για αυτή την έρευνα προήλθε από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα της βιβλιοθήκης του Χολ. Πέρα από την επαρκή ανάπτυξη του θέματος, που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, οι αναγνώστες θα βρουν στο βιβλίο ένα θαυμάσιο αντικείμενο συζήτησης για το επίμαχο θέμα της αστρολογίας και της θέσης που θα έπρεπε να κατέχει στη σύγχρονη εποχή.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 3
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης