Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Β. ΒΛΑΧΟΣ
ISBN: 978-960-8100-78-7
Εκδόσεις: ΔΙΟΝ - ΨΑΡΑΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 224
/
Βάρος: 344 gr
Τιμή: 16.00€
Μη Διαθέσιμο
Ο αποσυμβολισμός των επεισοδίων και γεγονότων των διαφόρων άθλων του Ηρακλή, απεικονίζουν τον τρόπο εκγύμνασης, και τα επιτεύγματα που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο που παίρνει στα χέρια του την κατώτερή του φύση,

"/>

Ο αποσυμβολισμός των επεισοδίων και γεγονότων των διαφόρων άθλων του Ηρακλή, απεικονίζουν τον τρόπο εκγύμνασης, και τα επιτεύγματα που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο που παίρνει στα χέρια του την κατώτερή του φύση, για να την υποτάξει θεληματικά σε πειθαρχία και εκπαίδευση, ώστε να προκαλέσει τη φανέρωση της Θεότητας μέσα του και ν’ απελευθερωθεί από τα δεσμά της ύλης.

Μέσα από τους πολύμορφους αλληγορικά άθλους του Ηρακλή, κατανοούμε ότι η Γνώση είναι το κύριο επίτευγμα της Μαθητείας και η ανταμοιβή του ήρωα-αναζητητή.

Το βιβλίο αυτό ανοίγει στον αναγνώστη τις πύλες της αρχαίας μύησης και του δίνει τη δυνατότητα της βαθύτερης γνωριμίας με το δικό του ζωδιακό ηλιακό σημείο της τωρινής του ενσάρκωσης.

Τα πάντα εξαρτώνται από την κατάσταση της δικής μας εξέλιξης.


Περιεχόμενα

Σημείωμα. Ιστορικό της Γνωστικής Σοφίας. Εισαγωγή.

Κεφάλαιο 1:: Η γέννηση του ήρωα. Ιστορίες καταγωγής: Ιστορίες από τα νεανικά του χρόνια. Η Ερμηνεία του Μύθου.

Κεφάλαιο 2:: Ο αστρολογικός Ζωδιακός: Μοίρα και πεπρωμένο.

Κεφάλαιο 3:: Πως να χειριζόμαστε τις ενέργειες.

Κεφάλαιο 4:: Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή: Ο Λέων της Νεμέας. Η Λερναία Ύδρα. Η Κερυνίτις Έλαφος. Ο Ερυμάνθιος Κάπρος. Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες. Καθαρισμός των Σταύλων του Αυγεία. Τα Άλογα του Διομήδη. Η σύλληψη του Ταύρου της Κρήτης. Η Ζώνη της Ιππολύτης. Ο Κέρβερος, ο Φύλακας του Άδη. Τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων. Τα κόκκινα Βόδια του Γηρυόνη.

Κεφάλαιο 5:: Το Γήινο Τέλος: Ψυχολογική ανάλυση του μύθου.

Κεφάλαιο 6:: Ταξιδεύοντας διαμέσου των Ζωδιακών Σημείων.

Βιβλιογραφία.


Σάς παραθέτουμε κάποιο απόσπασμα από το βιβλίο.

... Συμπερασματικά, την κρυμμένη αλήθεια ο μύθος τη διδάσκει σε όλους, μυημένους και αμύητους. Οι μεν μυημένοι ξεπερνούν όλα τα εξωτερικά ενδύματα (σύμβολα) του μύθου και με την αφυπνισμένη (ενεργή) διάνοια εισέρχονται στα άδυτα, τα εσωτερικά και υποκρυπτόμενα μέσα στην αλληγορία νοήματα. Οι δε αμύητοι περιφρονούν το μύθο λόγω της αδυναμίας τους να τον κατανοήσουν και αν οι αμύητοι είναι μορφωμένοι με την εξωτερική παιδεία, τότε, απλά, στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνουν ερμηνείες «φυσιοκρατικές», τις οποίες συναντάμε συχνά σε σχετικές αναφορές, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων απλά αδιαφορούν. Έτσι, η κρυμμένη στο μύθο αλήθεια δεν διατρέχει τον κίνδυνο της περιφρόνησης από τους αμόρφωτους, αλλά ενδέχεται να προτρέψει τους μορφωμένους προς τη φιλοσοφία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τώρα έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, μία μέθοδο, για ν’ ανοίξουμε μία-μία τις σημασιολογικές και συμβολικές πόρτες από τις κωδικοποιημένες γνώσεις και μηνύματα του Μύθου.

Οι μύθοι του Ηρακλή έχουν απασχολήσει, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν, πολλούς συγγραφείς. Μέρος του αντικειμενικού μας σκοπού εδώ δεν είναι ούτε η συζήτηση για τις λεπτομέρειες της ζωής του Ηρακλή, ούτε επιχειρηματολογία για τα γεγονότα που αναφέρονται σύμφωνα με τους ιστορικούς. Τα διάφορα στοιχεία διαφέρουν στις λεπτομέρειες, και μπορούν να μελετηθούν στις πολλές κλασσικές ιστορίες και στα λεξικά.

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια να ερμηνευθούν οι μύθοι, κυρίως με το ψυχολογικό, το αστρονομικό-αστρολογικό, το αλχημικό και εν μέρει με το αριθμητικό Κλειδί.

Οι μύθοι συνδέονταν άμεσα με τις μυητικές διαδικασίες της αρχαιότητας. Οι λεγόμενες μυήσεις στα Αρχαία Μυστήρια περιείχαν ανθρωπομορφικές αναπαραστάσεις της λειτουργίας του πνευματικού κόσμου και των νόμων του.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης