Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑΪΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΙΣ
ΛΕΦΑΚΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
ISBN: 978-960-92019-8-8
Σελίδες: 400
Τιμή: 50.00€
Διαθέσιμο

Έκδοση Εταιρεία Ερευνών Σκωτικού Τύπου
Αθήνα 2024

Μετάφραση Τυπικών : Δημήτριος Πολυχρόνης

Επιμέλεια έκδοσης : Κυριακή Βογιατζή

Αυστηρά Ναϊτική Τήρησις (χαρτόδετη έκδοση)

Πρόκειται για ένα βιβλίο 400 σελίδων το οποίο καταγράφει την ιστορία της Αυστηράς Ναϊτικής Τηρήσεως ή Υψηλού Τάγματος του Αγίου Ναού της Ιερουσαλήμ, με ειδικές αναφορές που δίδουν απαντήσεις για το πώς εισάγεται η ιπποτική θεματολογία στον Τεκτονισμό, πώς σχηματίζονται οι πρώτοι ιπποτικοί ανώτεροι βαθμοί, αλλά και πώς εισάγεται η θεωρητική Ιπποσύνη στην εσωτερική παράδοση.

Το βιβλίο περιέχει πλήρη παρουσίαση των τυπικών της Αυστηράς Τηρήσεως μεταφρασμένων στα Ελληνικά. Και μάλιστα, τόσο των αρχέτυπων γερμανικών τυπικών (Δρέσδη - Γκούμπεν) όσο και των μεταβατικών γαλλικών (Λυών) εμπνεύσεως του Βιλλερμόζ, τα οποία οδήγησαν μετά το 1782 στην υιοθέτηση του Ανορθωμένου Σκωτικού Τύπου (RER). Στα τυπικά περιέχεται και ο βαθμός του Ιππότη Ομολογητή (Eques Professus), οι μυστικές οδηγίες επεξήγησης των συμβολικών βαθμών υπό ιπποτική έποψη, καθώς και οι οδηγίες περικόσμησης ιππότη, τα διάσημα αυτού κ.λπ.

Συνοδεύεται από 40 εικόνες προερχόμενες από τα Αρχεία του Τάγματος των Δανών Ελευθεροτεκτόνων, της Μεγάλης Ανατολής των Κάτω Χωρών, της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και ιδιωτικές συλλογές. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες εξ αυτών και δη οι Πίνακες Χαράξεως παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό.

Τέλος, εμπεριέχονται τρία παραρτήματα με πιο σημαντικό αυτό που καταγράφει τις Στοές και τα ανώτερα Εργαστήρια του Συστήματος (286 το σύνολο) σε όλο τον τότε τεκτονικό κόσμο.

Την έκδοση προλογίζει ο + Alain Bernheim.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης