Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΝΑ ΜΠΕΖΑΝΤ
ISBN: 978-960-8100-72
Εκδόσεις: ΔΙΟΝ - ΨΑΡΑΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 335
/
Βάρος: 474 gr
Τιμή: 19.00€
Διαθέσιμο

Τίτλος Πρωτοτύπου: The Ancient Wisdom, 1897

Μετάφραση: Μαρία Μπακιρτζή

Το παρόν βιβλίο είναι ένα από τα μικρά θαύματα μιας μεγάλης καρδιάς και ενός λαμπρού πνεύματος. Η Άννα Μπεζάντ πέτυχε να συμπυκνώσει, σε έναν μικρό τόμο, τις βασικές αρχές της θεοσοφικής διδασκαλίας, για να χρησιμεύσει σαν βοήθημα, οδοδείκτης και σκαλωσιά, στην πορεία και το έργο κάθε ερευνητή, κάθε αναζητητή, άσχετα από την αρχική αφετηρία της αναζήτησής του.

Το μικρό αυτό βιβλίο αξίζει σεβασμού και μόνον σαν φιλολογικό έργο, αν κανείς τελικά δεν συμφωνήσει με τα συμπεράσματά του.

Ο αναγνώστης με ανοικτό και απροκατάληπτο νου και ειλικρινή καρδιά πρέπει να το μελετήσει, κι ύστερα, μέσα από την κατανόησή του, να βάλει σε πράξη –τώρα– αυτό το λίγο που κατανόησε.

Ετσι, θα βοηθήσει κι αυτός το έργο της Εξέλιξης, τη μετατροπή του μολύβδου σε χρυσό, τη λάξευση της ακατέργαστης πέτρας στον αρμονικό κυβικό λίθο, την εύρεση του θείου στοιχείου εντός της ψυχής του ανθρώπου, και έτσι, την πληρέστερη εκδήλωση του θείου στον κόσμο.

Περιεχόμενα:

Πρόλογος · Εισαγωγικό Σημείωμα · Εισαγωγή

Α΄.To Φυσικό Πεδίο · Β΄. Το Αστρικό Πεδίο · Γ΄. Καμαλόκα · Δ΄. Το Νοητικό Πεδίο · Ε΄. Το Δεβαχάν · ΣΤ΄. Το Βουδικό και το Νιρβανικό Πεδίο · Ζ΄-Η΄.Η Μετενσάρκωση · Θ΄. Κάρμα · Ι΄. Ο Νόμος της Θυσίας · ΙΑ΄. Τ΄ Ανέβασμα τ΄ Ανθρώπου · ΙΒ΄. Η Κατασκευή Ενός Κόσμου.

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης