Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΑΝΤΙ [Πολυτελής Έκδοση]
ΡΑΦΑΗΛΟΣ-Raphael
ISBN: 960-8141-11-7
Μέγεθος: 25x35 cm
Σελίδες: 80
/
Βάρος: 941 gr
Τιμή: 98.00€
Διαθέσιμο

Ο Ραφαήλ Σάντι υπήρξε ο μεγαλύτερος ζωγράφος των τελευταίων δεκαετιών της Αναγεννήσεως. Η ποιότητα της τέχνης του είναι εφάμιλλη -αν και από μερικούς κριτικούς της τέχνης θεωρήθηκε ανώτερη- με αυτήν του Μιχαήλ Αγγέλου και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο «Πρίγκηπας των Ζωγράφων» - όπως τον αποκαλούσε η αριστοκρατία της Ρώμης – γνωστότερος στην Ελλάδα από την περίφημη «Στοά των Αθηνών», ανέλαβε περίπου το 1517, κατόπιν παραγγελίας του Πάπα Λέοντα Ι΄, να φιλοτεχνήσει δέκα σχέδια με θέματα από την Καινή Διαθήκη. Επτά από τα σχέδια διασώθηκαν και σήμερα φυλάσσονται στο μουσείο της Βικτώριας και του Αλβέρτου στο Λονδίνο.

Περίπου το 1890 ο G. Greatbach παρουσίασε τα σχέδια του Ραφαήλ υπό μορφή χαρακτικών (γκραβούρες), αποδίδοντας με μεγάλη σαφήνεια την εξαίσια ζωγραφική του μεγάλου καλλιτέχνη, σ’ έναν πολυτελή τόμο, ο οποίος συνοδευόταν από κριτικά σχόλια για την εξαίρετη τέχνη του ζωγράφου.

Οι εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ αναπαρήγαγαν την θαυμαστή αυτή έκδοση για τους φίλους της που ενδιαφέρονται για την τέχνη.

Χαρακτηριστικά: Πολυτελής Έκδοση. Μεγάλο σχήμα (25Χ35cm), Σελίδες 78, Χαρακτικά 8. Εξώφυλλο πανόδετο (σε χρώμα μπλέ ή μπορντώ) με χρυσοτυπίες. Χαρτί Tintoretto Stucco Gesso 160 γραμμαρίων (ώχρα) για τα κείμενα και Tintoretto Stucco 200 γραμμαρίων για τα χαρακτικά (γκραβούρες).

Πρωτογράμματα του 19ου αιώνα, διακοσμητικά πλαίσια (μπορντούρες) και κοσμήματα σε χρώμα μπορντώ.

Το βιβλίο διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία:
-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ασκληπιού 1-3, Αθήνα, τηλέφωνο: 210.3600.235
-στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ.
ή μπορείτε να το παραγγείλετε απ' ευθείας από το εκδοτικό μας οίκο

https://www.thetoc.gr/politismos/article/sk-batikano-ta-monadika-erga-tou-rafail-metaferontai-stin-kapela-sistina-eikones/
https://www.elculture.gr/blog/article/istoria-pisw-apo-tis-tapiseri-tou-rafail/

### Αυτό το βιβλίο υπάρχει και με ελαφρές φθορές - γρατζουνιές στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο ή κάποιες σελίδες είναι τσαλακωμένες οι οποίες όμως διαβάζονται κανονικά. Εάν δεν σάς ενοχλεί με αυτά τα ελαττώματα, πατήστε εδώ και θα γίνει ανακατεύθυνση στο ίδιο βιβλίο στην κατηγορία ''Ταλαιπωρημένα'' των εκδόσεων Τετρακτύς με έκπτωση περίπου 35% ###

Αξιολόγηση προϊόντος
Σύνολο αξιολογήσεων: 2
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης