Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΩΝ "ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΟΕΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"
ή ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ GRAINVILLE
MARTINEZ de PASQUALLY
ISBN: 978-618-83509-9-1
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 258
/
Βάρος: 340 gr
Τιμή: 22.00€
Διαθέσιμο

Εκδόσεις: Ελληνική Αντιπροσωπεία του Μαρτινιστικού Τάγματος των κάτω Χωρών
Πρώτη μετάφραση στην Ελληνική: Δημήτριος Πολυχρόνης
Επιμέλεια: Θεόδουλος, S*I*I*

Στο χειρόγραφο Grainville δεν θα συναντήσει ο αναγνώστης τυπικά συνεδριάσεων, περιγραφές Στοών, κατηχήσεις ή συμβολικά αφηγήματα. Οι «Τέκτονες Ιππότες Εκλεκτοί Κοέν του Σύμπαντος» είναι ίσως η τελευταία - ιστορικώς - έκφραση του λεγομένου «πρακτικού» τεκτονισμού (αντιδιαστελλομένου προς τον γνωστό, «θεωρητικό» τεκτονισμό).

Οι «Εκλεκτοί Κοέν» επεδίδοντο σε έναν «πνευματικό ακτιβισμό», θεμέλιο του οποίου ήταν η έννοια του Λόγου. Όχι του απολεσθέντος, αλλά του ευρεθεντος. Οι «Εκλεκτοί Κοέν» όχι μόνον τον ανηύραν, αλλά τον αξιοποιούσαν στο πλαίσιο του πνευματικώς αποκατεστημένου ανθρώπου, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει το αρχέγονο πνευματικό του λειτούργημα.

Μέσα από τα θεουργικά τους τυπικά, ο Λόγος τους - άλλοτε σαν φλόγα και άλλοτε σαν τρομερή ρομφαία - οδηγούσε τους Μύστες Εκλεκτούς Κοέν στην εκπλήρωση των πνευματικών τους πεπρωμένων...

Στο Χειρόγραφο Grainville", καταγράφηκαν όλες οι τελετουργίες που όριζε ο Δον Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ στα μέλη της θρυλικής αδελφότητός του, τους "Τέκτονες Ιππότες Εκλεκτούς Κοέν του Σύμπαντος", την οποία ίδρυσε τον 18ο αιώνα.

Πρόκειται για έκδοση εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους ασχολουμένους με τον εσωτερισμό και με την ιστορία των μυητικών Ταγμάτων και Αδελφοτήτων (Μαρτινισμό, Τεκτονισμό).

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης