Καλάθι Αγορών: άδειο Wishlist άδειο
Καλάθι Αγορών:
άδειο
Wishlist
άδειο
Ι ΤΖΙΓΚ - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ [Τόμος Α']
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΒΙΛΧΕΛΜ
ISBN: 960-7282-86-8
Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μέγεθος: 14x21 cm
Σελίδες: 488
/
Βάρος: 700 gr
Τιμή: 28.00€
Διαθέσιμο

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης

Το Βιβλίο των Αλλαγών είναι εάν από τα πιο αρχαία κλασικά Κινέζικα κείμενα. Η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 5.000 χρόνια, αν και η καταγωγή του παραμένει σκοτεινή, αφού περιέχει και έννοιες που είναι εντελώς ξένες στον Κινέζικο τρόπο σκέψης. Λέγεται ότι η αρχική διδασκαλία του δόθηκε στον κόσμο απο τον μεγάλο μύστη και θρυλικό αυτοκράτορα Φού Σι....

Τα γεγονότα της καθημερινής ζωής φαίνονται σαν «τυχαία», σαν «ασύνδετα» μεταξύ τους και χωρίς νόημα «αυτά τα ίδια», γιατί ο νους μας κινείται με μιά μηχανικά ρυθμισμένη αντίληψη, σε ένα συμβατικό και αβέβαιο για την αντικειμενικότητά του πλαίσιο. Το Ι Τζιγκ, ένα «πνευματικό» βιβλίο αρχέγονης καταγωγής, ξαναζωντανεύει την εσωτερική μας συνείδηση σε μιά εκπληκτική πραγματικότητα, η οποία δεν περιορίζεται από τη φαινομενική διαίρεση του χώρου και του χρόνου, αλλά εισδύει στο άπειρο του χωροχρονικού συνεχούς, όπου εκκολάπτονται οι σπόροι των μηνυμάτων και του βαθύτερου νοήματος της ζωής.

Με τη δύναμη της πανάρχαιας και αιώνιας αλήθειας, που εκφράζει το «Βιβλίο των Αλλαγών», αρχίζουμε να κατανοούμε τη σημασία και το ρόλο της «Αλλαγής», δηλαδή της ροής των φαινομένων και των γεγονότων σε μιά πλήρη λειτουργική σύνδεση, καθώς αυτά λαβαίνουν χώρα στον κόσμο της ύλης και εμφανίζονται στο πεδίο συνείδησης του ανθρώπινου όντος.

Έτσι το Ι Τζιγκ γίνεται ένας δάσκαλος, που είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε μιά βαθιά αντίληψη και κατανόηση των όσων μας συμβαίνουν, ώστε να βρούμε την ουσιαστική και λειτουργική θέση της ύπαρξης μας.

Αξιολόγηση προϊόντος
Το προϊόν δεν εχει αξιολογηθεί
Περισσότερες πληροφορίες ή απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δείτε επίσης